Nutrition Section

Online Coaching

Dinner Recepten

Dinner

Avocado Salade met Tonijn

INGREDIËNTEN

1/2 Avocado
Blikje Tonijn
150g Fijngesneden Tomaat
30g Limoensap
Snufje Chilipoeder
Pittige Chilisaus
Naar Smaak.

BEREIDING
Prak de avocado en meng deze met de tonijn en tomaat. Roer het limoensap en de chilipoeder erdoor. Garneer met saus naar keuze.

Pittige Thaise Salade met Garnalen

INGREDIËNTEN

Gekookte Garnalen
15ml Limoensap
1 Theelepel Vissaus
Kokosolie
Snufje Rode Peper
2x Handvol Gemengde Sla
1 Portie Groenten Naar Keuze

BEREIDING
Meng het limoensap, de vissaus en de kokosolie samen met de rode peper in een grote kom. Marineer hierin de garnalen en de groenten en serveer het geheel op de gemengde sla.

Thaise Kip met Pindasaus

INGREDIËNTEN

Gebakken Kipfilet
Verwarmde Pindakaas
30ml Sojasaus
15ml Citroensap
15 Ml Rijstazijn
Snufje Cayenne Peper
150g Gemengde
Groenten Naar Keuze

BEREIDING
Meng in een kom de verwarmde pindakaas, sojasaus, citroensap, rijstazijn en cayennepeper en klop deze tot een dikke massa. Snij de kip fijn en meng deze met de groenten door de pindasaus. Breng met zout op smaak en serveer direct.

Krokante Kip met Spruitjes

INGREDIËNTEN

Gebakken Kipfilet
150g Spruitjes
Kokosolie
Snufje Zout En Knoflookpoeder
15ml Citroensap

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de spruitjes met een mix van kokosolie, knoflookpoeder en zout naar smaak en rooster deze 15 minuten in de oven. Snij de kip fijn en bak deze in een pan met antiaanbaklaag. Meng de spruitjes met de kip en citroensap en roerbak tot één geheel.

Sint-Jacobsschelpen met Spruitjes

INGREDIËNTEN

Sint-Jacobsschelpen
Olijfolie
30ml Rijstazijn
150 G Gesneden Spruitjes
70g Zuurkool (Optioneel)

BEREIDING
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg sint-jakobsschelpen en spruitjes toe, kruid deze met zout en peper. Roer gedurende 5-6 minuten continu boven het vuur. Meng de azijn erdoor, schraap eventuele bruine stukjes weg en serveer op een bord met zuurkool.

Gewokte Kool met Varkensvlees

INGREDIËNTEN

Varkenshaas (Gekookt)
Olijfolie
70g Gesneden Bleekselderij
250g Fijngesneden Kool
50g Gesneden Ui
Sojasaus En Zout Naar Smaak

BEREIDING
Verhit de olijfolie in een pan, voeg bleekselderij toe en laat 1 minuut koken. Voeg de kool en ui toe en verhit 2-3 minuten door. Voeg varkenshaas, zout en sojasaus naar smaak toe. Roer goed, haal van het vuur en serveer direct.

Gevulde Paprika’s

INGREDIËNTEN

Gebakken Kalkoen/Kip Gehakt
Kokosolie
1 Groene Paprika
25g Gesneden Ui
1 Teentje Knoflook
40g Fijngesneden Tomaat
5g Peterselie
Vleugje Oregano, Gedroogde
Basilicum, Zout En Rozemarijn

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de kokosolie in een pan en voeg alle groenten en kruiden toe en roerbak gedurende 5-10 minuten. Voeg kalkoen toe als de groenten klaar zijn. Snij de groene paprika doormidden en ontpit deze. Plaats deze op een ovenschaal en vul elke helft met het vleesmengsel. Bak de paprika’s in de oven gedurende 25-30 minuten en serveer.

Witvis met Citroen Asperges

INGREDIËNTEN

15 Groene Asperges
Witte Vis Naar Keuze
15 ml Citroensap
Kokosolie

BEREIDING
Bak de asperges in een pan met kokosolie. Als deze zacht zijn, duw ze naar de zijkant van de pan en besprenkel met citroensap. Voeg vis toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten per kant tot deze gaar is. Voeg zout naar smaak toe en serveer samen alles samen.

Gezonde Feestmaaltijd

INGREDIËNTEN

Gebakken Kalkoen/Kipfilet
200 g Fijngesneden Bloemkool
125 ml Water
1 Teentje Fijngesneden Knoflook
5 g Italiaanse Kruiden
Snufje Zout En Peper Naar Smaak
1 Groene Ui
Boter

BEREIDING
Breng het water aan de kook in een pan en voeg bloemkool toe. Dek af en zet het vuur middelhoog. Kook de bloemkool gedurende 12-15 minuten of tot deze gaar is. Giet het water af en voeg de boter, kruiden, zout en peper toe. Pureer tot het lijkt op aardappelpuree. Serveer met groene ui, voeg samen met kalkoenfilet en serveer direct.

Salade met Geroosterde Amandelen

INGREDIËNTEN

Gebakken Kipfilet
Griekse Yoghurt (0%)
Olijfolie
12 Gesneden Amandelen
15 ml Citroensap
1 Fijngesneden Groene Ui
5 g Gesneden Verse Peterselie
Peper En Zout Naar Smaak

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze in 20-25 minuten gaar Verwarm een ​​grote pan en voeg de olijfolie en amandelen toe. Roer constant totdat de amandelen zijn geroosterd. Haal de pan na 4-5 minuten van het vuur. Leg de gebakken kip, amandelen, citroensap, groene uien en peterselie in een kom. Meng alles in een grote kom en roer voorzichtig de yoghurt erdoor.

Salade met Broccoli en Tonijn

INGREDIËNTEN

300g Broccoli
½ Fijngesneden Ui
Griekse Yoghurt
Gehakte Amandelen
30ml Rode Wijnazijn
Blikje Tonijn

BEREIDING
Meng de broccoli, tonijn, ui en de amandelen in een grote kom Meng in een aparte kom yoghurt en de azijn en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over het broccoli mengsel en roer tot het gelijkmatig verdeeld is. Bedek en koel gedurende een uur.

Salade vol Avocado en Garnalen

INGREDIËNTEN

Rijpe Avocado
Kleine Gekookte Garnalen
Griekse Yoghurt
30ml Limoensap
15g Pittige Chilisaus
Peper En Zout Naar Smaak

BEREIDING
Halveer avocado in de lengte en verwijder de pit. Prak de avocado en gebruik een lepel om in het midden van de geprakte avocado een kom te maken. Voeg garnalen, yoghurt, limoensap, hete saus en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed en serveer direct.

Salade met Kip en Zoete Mosterd

INGREDIËNTEN

Gebakken Kipfilet
2x Handvol Spinazie
2 Rijpe Tomaten
50g Rode Ui
40g Mosterd
Olijfolie
5g Stevia Poeder

BEREIDING
Meng de mosterd, olie en Stevia samen in een kleine kom. Klop tot alles goed gemengd is. Plaats de spinazie, ui en tomaat op een bord. Bak de kipfilet gaar en serveer alles samen met de dressing.

Balsamico Azijn Dressing

INGREDIËNTEN

125 ml Water
60 ml Balsamico Azijn
5 g Uienpoeder/Zout
5 g Knoflookpoeder
Snufje Mosterdpoeder
Optioneel: Voeg 2-3
Fijngesneden Groene Uien Toe

Flexibele Azijn Dressing

INGREDIËNTEN

125 ml Koud Water
125 ml Witte Wijnazijn
Snufje Mosterdpoeder
Snufje Paprikapoeder
Snufje Peper/Zout

Dille Dressing

INGREDIËNTEN

125 ml Koud Water
125 ml Moutazijn
Snufje Mosterdpoeder
Snufje Peper/Zout

Zoete Mosterd Dressing

INGREDIËNTEN

125 ml Balsamico Azijn
60 ml Gele Of Pittige Mosterd
Stevia Poeder Naar Smaak

Pindakaas Shake

INGREDIËNTEN

Schep Vanille Proteïne Poeder
Fijne Avermout Poeder
5 ml Vanille Extract
Vleugje Stevia Poeder
Vleugje Zout En Sprinkles
1 Glas Koud Water
Handvol ijs

Vanille Amandel Shake

INGREDIËNTEN

Schep Vanille Proteïne Poeder
Amandelboter
Vleugje Stevia Poeder
Handvol Ijs


1 Glas Koud Water

VEELGESTELDE VRAGEN

Voeding

Alles wat in het receptenboek staat mag je eten. Let wel even op de hoeveelheid en gebruik het Maaltijdplan als uitgangspunt.

Ja, zolang er geen calorieën in zitten mag je deze drinken. Wees er wel van bewust dat deze dranken vaak niet gezond zijn en dus niet voor dagelijkse gebruik geadviseerd worden.

Bakken kan eventueel met een bakspray of een klein beetje olie. Of gebruik een oven, grill of airfryer. Houd je zoveel mogelijk aan de hoeveelheid die staat aangegeven op het plan.

Groene groente en bladgroente zijn de beste groentes wat betreft de voedingswaardes, echter mogen andere groentes ook gegeten worden.

Groentes mogen onbeperkt gegeten worden.

De proteïne shakes drink je gemengd met water of magere melk. Gebruik liever geen amandel melk of andere plantaardige melkproducten die veel koolhydraten bevatten.

Veel poteïne shakes zijn van een lage en onzuivere kwaliteit. We kunnen helaas niet van elke merk nagaan of het goed en zuiver is. Wij raden daarom het Nederlandse top product – OrangeFit – aan.
Nee, per 6 weken volg je in principe hetzelfde schema. Ook als je denkt dat je te veel of te weinig eet. Op advies van de coach kan je eventueel van plan veranderen.
Geen paniek, ieder lichaam reageert anders. Pas na 3 weken kunnen we goed beoordelen hoe de training en voeding bij jou aanslaat. Voel je je niet goed bij de resultaten tot zover, neem dan contact op met je coach.