CrossFit Haarlem

Fysio

Fysiotherapie bij Stephanie

Sinds maart dit jaar heeft Stephanie Boelens het CrossFit Haarlem team versterkt. Ze is naast CrossFit Level 2 coach ook een ervaren Fysiotherapeut.

Stephanie gebruikt CrossFit als herstelmethode om samen met de fysiotherapeutische behandelingen de klant zo snel mogelijk terug te brengen naar functioneel bewegen, zonder beperkingen of pijn.

In 2013 is Stephanie afgestudeerd en heeft ze 2 jaar op Aruba gewerkt en gewoond, waar ze ook de combinatie van fysiotherapie en CrossFit gelegd heeft. Na terugkomst in Nederland in 2015, heeft ze haar eigen CrossFit gym, gecombineerd met een fysiotherapie praktijk en zo enorm veel ervaring op gedaan.

 

Onze Visie

In het algemeen komen fysieke klachten, doordat we een disbalans hebben, niet juist bewegen of beperkt zijn in het bewegen. Daarnaast zitten we over het algemeen te veel, waardoor we verkortingen krijgen wat ook een verhoogd risico op blessures geeft. Juist met CrossFit proberen we dit tegen te gaan.

Mijn visie op CrossFit en Fysiotherapie is om te redeneren vanuit het totaalplaatje, wat betekent:

  • Op zoek gaan naar de stoorzenders, waardoor je een blessure krijgt of in stand houdt.
  • Stimuleren van het bindweefsel in de richtingen zoals het lichaam dat nodig heeft, om de mechaniek, hoe de gewrichten en botten ten op zichten van elkaar bewegen, te verbeteren.
  • De gewrichten uit te lijnen. Waarbij ik de gehele keten behandel, schouder, nek, rug, heup, knie en enkel om beter te gaan bewegen.
  • Gericht trainen om preventief te werken of om weer terug naar het reguliere programma te gaan.
 

CrossFit en Fysiotherapie

CrossFit is voor veel fysiotherapeuten een nog onbekende sport. Er is weinig kennis op CrossFit gebied en daardoor kunnen ze moeilijk adviseren en informeren over:

  • Hoe de workout aangepast moet worden
  • Hoe je efficiënter zou kunnen bewegen, zodat je veilig kan sporten
  • Wat je zou kunnen doen om weer terug te keren naar de sport

 

Veel fysiotherapeuten kiezen dan voor de voor hun bekende weg en commenteren dan: ‘Dat klinkt niet veilig!’, ‘Ik denk dat het beter is als je daarmee stopt!’, CrossFit is een blessure gevoelige sport’.

Niets is minder waar. In de essentie gaat CrossFit om kracht en conditie opbouwen. Zeker als je een blessure of beperking hebt is het van groot belang om onder begeleiding van coaches en een kundige fysiotherapeut die kracht weer op te bouwen.

Ga daarom altijd naar een fysiotherapeut met affiniteit met de sport.

Preventieve Sportmassage

Fysiotherapie is er niet alleen voor wanneer je klachten hebt, maar ook voor het voorkomen van blessures. Dit kan o.a. door je preventief te laten masseren middels een sportmassage.

Mocht je tegen beperkingen aanlopen of heb je ergens pijn; Wacht dan niet en neem contact met me op.

Samen staan we sterk en werken we op een verantwoordde manier aan het einddoel.

Boek een consult bij Stephanie